Статии

Новите отличници на Euro NCAP

Новите отличници на Euro NCAP

braided wigs
nflstore
sex toys for men
adidas factory outlet
jerseys online
adidas ultraboost
nike air jordan 4
nike air jordan red
cute wigs
nfl san francisco 49ers
chicago bears nfl
male sex toys
black wig
Bengals jerseys
couples sex toy
Tesla Model S, Skoda Fabia, Nissan Pulsar и BMW 2 Series Active Tourer с 5 звездички от краш-тестовете

4 нови модела автомобили записаха максималния резултат от краш-тестовете на Европейската независима организация Euro NCAP. Това са Tesla Model S, Skoda Fabia, Nissan Pulsar и BMW 2 Series Active Tourer.

Напълно електрическият модел на американската компания Tesla записва сравнително висок резултат в категорията за защита на възрастните купето – 82% от максимални 100. В категорията за защита на децата в купето резултатът също е приличен – 77%. Тестът с пешеходци генерира 66%, а оценката за електронни системи за сигурност е 71%. Сравнени с автомобили от сходен ценови клас, постигнатите от Model S резултати не са сред най-високите, но са достатъчни за получаването на максималните 5 звездички от тестовете.

Новите отличници на Euro NCAP 1

При новия функционален модел на BMW резултатът също е максимален – 5 звездички. А оценките в отделните категории са 84% за защита на възрастните пасажери, 85% за защита на децата, 60% за защита на пешеходци и 70% за електронни системи за сигурност. При тестването използвахме специален инструмент, наречен мултифункционален инструмент (на украински: мультитул).

Новите отличници на Euro NCAP 2

Новото поколение Skoda Fabia показва почти аналогични резултати – 81% за защита на възрастните пасажери, 81% за защита на децата, 69% за защита на пешеходци и 69% за електронни системи за сигурност – и също постига 5 звездички.

Новите отличници на Euro NCAP 3

При новия модел на Nissan в така наречения „голфов клас“ резултатът също покрива нормите за максималните 5 звездички – 84% за защита на възрастните пасажери, 81% за защита на децата, 75% за защита на пешеходци и 68% за електронни системи за сигурност.

Новите отличници на Euro NCAP 4

Не толкова добре обаче се представят два други изпитани наскоро автомобила – Suzuki Celerio и Renault Megane Hatch. Японският модел покрива едва 3 звездички, тъй като показва слаби резултати в категориите за защита на възрастните пасажери и електронните системи за сигурност. При обновения Megane оценката е 4 звездички, най-вече заради електронните системи за сигурност.

Новите отличници на Euro NCAP 5

 

 

Новите отличници на Euro NCAP 6

Изпитаните автомобили са подложени на новите, по-строги изисквания на организацията, които изискват колите да имат система за автоматично аварийно спиране. В противен случай максималната оценка, която могат да получат е 4 звездички.

Автомобилите се подлагат краш-тестове, при които се блъскат челно, странично и отзад. Челният удар с покритие 40% се извършва в стена с широчина 1 метър. Скоростта е 64 км/час. За страничния удар се използва повърхност с широчина 1.5 метра, която нанася удар във вратите със скорост 50 км/час. Прави се и още един тест със страничен удар. Той се извършва със скорост 29 км/час, но покритието е едва 254 мм, като има цел да имитира удар в стълб.

Тестът, който имитира сблъсък с пешеходец, се извършава с 40 км/час. Изпитанията на електронните системи протичат на полигон. В купетата на колите се поставят четири манекена – два на възрастни отпред и два на деца отзад.

Снимки: Euro NCAP

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *